Εικόνα Αγία Ειρήνη Βυζαντινή

More Information
DescriptionΕικόνα Ξύλινη σε Κλασικό Εκκλησιαστικό Σχέδιο
AttributesΕπίπεδη Εικόνα με Παραδοσιακό Κόκκινο Περίγραμμα Καδμίου
MaterialΞύλο MDF (Μεγάλης Αντοχής)
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
Διάσταση ΕικόναςΤιμή
10 x 7 x 1,6 cm3,90 €
15 x 11 x 1,6 cm5,90 €
21 x 15 x 1,6 cm7,90 €
26 x 20 x 1,6 cm9,90 €
40 x 30 x 1,6 cm29,90 €
45 x 35 x 1,6 cm39,90 €
50 x 40 x 1,6 cm49,90 €
70 x 50 x 1,6 cm79,90 €
90 x 70 x 1,6 cm119,90 €
More Information
DescriptionΕικόνα Ξύλινη σε Κλασικό Εκκλησιαστικό Σχέδιο
AttributesΕπίπεδη Εικόνα με Παραδοσιακό Κόκκινο Περίγραμμα Καδμίου
MaterialΞύλο MDF (Μεγάλης Αντοχής)
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-002-A3-0090
As low as €3.90

Alternatively we suggest you

Εικόνα Αγία Ειρήνη

Εκκλησιαστική εικόνα Αγία Ειρήνη φιλοτεχνημένη στα πρότυπα της Βυζαντινής τεχνοτροπίας. Η εικόνα είναι ξύλινη, επίπεδη σε κλασικό εκκλησιαστικό σχέδιο με παραδοσιακό κόκκινο περίγραμμα καδμίου. Είναι ο πιο κλασικός τύπος εικόνας λόγω του διαχρονικού της σχεδιασμού. Η χρήση MDF ξύλου την καθιστά αμετάβλητη στο πέρασμα του χρόνου, καθώς το υλικό του είναι μεγάλης ανθεκτικότητας. Είναι ειδικά επεξεργασμένη και βερνικωμένη για να έχει την μέγιστη αντοχή στον χρόνο και τις φθορές.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς

Η αγία μεγαλομάρτυς Ειρήνη έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ήταν θυγατέρα του έπαρχου Λικινίου, που ήταν βασιλιάς κάποιου μικρού βασιλείου. Καταγόταν από την πόλη Μαγεδών και αρχικά ονομαζόταν Πηνελόπη. Όταν έγινε έξι ετών, ο πατέρας της Λικίνιος την ανέθεσε στο σοφό δάσκαλο Απελλιανό ο οποίος και δίδαξε στην Πηνελόπη τη θύραθεν σοφία (αρχαιοελληνική). Στο Χριστιανισμό ελκύσθηκε από τη θεραπαινίδα που είχαν ορίσει οι γονείς της για αυτή, ενώ βαπτίσθηκε και έλαβε το όνομα Ειρήνη από τον ιερέα Τιμόθεο.

Μόλις ο Λικίνιος έμαθε ότι η κόρη του έγινε Χριστιανή διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός αλόγου για να βασανιστεί. Αλλά από θαύμα, το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε εκείνον. Μεγάλη ήταν η σύγχυση των παρευρισκομένων, αλλά η Ειρήνη τούς καθησύχασε κι αφού προσευχήθηκε με θέρμη, ο πατέρας της αναστήθηκε. Τότε βαπτίσθηκαν όλοι Χριστιανοί.

Κατόπιν η Ειρήνη πήγε στην Καλλίπολη του Ελλησπόντου, όπου βασίλευε ο Νουμεριανός. Εκεί βασανίστηκε αλλά εξήλθε από όλες τις δοκιμασίες εντελώς αβλαβής. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσέλθουν στην πίστη του Χριστού πολλοί εθνικοί.

Στην πόλη Μεσημβρία της Θράκης η αγία Ειρήνη θανατώθηκε, αλλά με τη δύναμη του Θεού αναστήθηκε και είλκυσε στην χριστιανική πίστη το διοικητή και ολόκληρο το λαό.

Τέλος, η αγία κατέφυγε μαζί με το δάσκαλό της Απελλιανό στην Έφεσο της Μικράς Ασίας, όπου διέμεινε επιτελώντας πολλά θαύματα και τιμώμενη ως αληθινή ισαπόστολος, έως την ημέρα της κοιμήσεως της, το 315 μ.Χ.

Η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της στις 5 Μαΐου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Εικόνα Αγία Ειρήνη

Write Your Own Review
You're reviewing:Εικόνα Αγία Ειρήνη Βυζαντινή