Εικόνα Άγιος Αλέξιος Βυζαντινή

More Information
DescriptionΕικόνα Ξύλινη σε Κλασικό Εκκλησιαστικό Σχέδιο
AttributesΕπίπεδη Εικόνα με Παραδοσιακό Κόκκινο Περίγραμμα Καδμίου
MaterialΞύλο MDF (Μεγάλης Αντοχής)
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
Διάσταση ΕικόναςΤιμή
10 x 7 x 1,6 cm3,90 €
15 x 11 x 1,6 cm5,90 €
21 x 15 x 1,6 cm7,90 €
26 x 20 x 1,6 cm9,90 €
40 x 30 x 1,6 cm29,90 €
45 x 35 x 1,6 cm39,90 €
50 x 40 x 1,6 cm49,90 €
70 x 50 x 1,6 cm79,90 €
90 x 70 x 1,6 cm119,90 €
More Information
DescriptionΕικόνα Ξύλινη σε Κλασικό Εκκλησιαστικό Σχέδιο
AttributesΕπίπεδη Εικόνα με Παραδοσιακό Κόκκινο Περίγραμμα Καδμίου
MaterialΞύλο MDF (Μεγάλης Αντοχής)
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-002-A3-0027
As low as €3.90

Alternatively we suggest you

Εικόνα Άγιος Αλέξιος

Εκκλησιαστική εικόνα Άγιος Αλέξιος φιλοτεχνημένη στα πρότυπα της Βυζαντινής τεχνοτροπίας. Η εικόνα είναι ξύλινη, επίπεδη σε κλασικό εκκλησιαστικό σχέδιο με παραδοσιακό κόκκινο περίγραμμα καδμίου. Είναι ο πιο κλασικός τύπος εικόνας λόγω του διαχρονικού της σχεδιασμού. Η χρήση MDF ξύλου την καθιστά αμετάβλητη στο πέρασμα του χρόνου, καθώς το υλικό του είναι μεγάλης ανθεκτικότητας. Είναι ειδικά επεξεργασμένη και βερνικωμένη για να έχει την μέγιστη αντοχή στον χρόνο και τις φθορές.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Ο Άγιος Αλέξιος ο Άνθρωπος του Θεού

Ο όσιος Αλέξιος γεννήθηκε στη Ρώμη κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Αρκαδίου (395 - 408 μ.Χ.) από ευσεβείς και εύπορους γονείς. Ο πατέρας του Ευφημιανός ήταν συγκλητικός, φιλόπτωχος και συμπαθής. Όταν έφθασε στη νόμιμη ηλικία, τον νύμφευσαν αλλά πρώτο βράδυ του γάμου του ο Αλέξιος επέστρεψε στην σύζυγό του το χρυσό δακτυλίδι και τη ζώνη και εγκατέλειψε τον κοιτώνα. Παίρνοντας αρκετά χρήματα από τα πλούτη του φεύγει με πλοίο στην Λαοδικεία της Συρίας και από εκεί στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας. Εκεί ο Αλέξιος μοιράζει τα χρήματα στους πτωχούς, ακόμη και τα ιμάτιά του, και κάθεται στο νάρθηκα του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου για δεκαεπτά χρόνια. Όμως με την πάροδο του χρόνου ο Αλέξιος αποκτά φήμη και επιθυμεί να πάει στην Ταρσό όπου θα ήταν άγνωστος, μα το πλοίο λόγω του ανέμου φτάνει στη Ρώμη. Όταν συνάντησε τον πατέρα του, που δεν αναγνώρισε τον υιό του, του ζήτησε να τον ελεήσει. Ο πατέρας του δέχθηκε να τον ελεήσει. Έμεινε λοιπόν για δεκαεπτά χρόνια στον πατρικό οίκο χωρίς να τον αναγνωρίζουν. Όταν έφθασε ο καιρός της κοιμήσεως του, κάθισε κι έγραψε σε χαρτί το βίο του, τους τόπους που πέρασε, και ορισμένα μυστικά που γνώριζαν μόνο οι γονείς του.

Κάποια Κυριακή, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιννοκέντιος τελούσε τη Θεία Λειτουργία, ακούσθηκε φωνή, που καλούσε τους παρευρισκομένους να αναζητήσουν τον άνθρωπο του Θεού. Η φωνή τους κατηύθυνε στο σπίτι του Ευφημιανού, όπου κάποιος υπηρέτης ανέφερε τον τρόπο ζωής του πτωχού. Τότε ο Ευφημιανός χωρίς να γνωρίζει ότι ο Όσιος είναι ήδη νεκρός, αποκάλυψε το πρόσωπο του, το οποίο έλαμπε ως πρόσωπο αγγέλου. Στη συνέχεια ανέφερε στους επισκέπτες του ότι βρέθηκε ο άνθρωπος του Θεού. Ο βασιλεύς Ονώριος και ο Αρχιεπίσκοπος μετέφεραν το τίμιο λείψανο του Οσίου στο μέσο της πόλεως και κάλεσαν όλο το λαό για να έλθει να προσκυνήσει και να λάβει ευλογία. Όσοι προσέρχονταν και ασπάζονταν το τίμιο λείψανο, θεραπεύονταν. Τότε όλοι δόξαζαν τον Θεό.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του στις 17 Μαρτίου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά

Εικόνα Άγιος Αλέξιος

Write Your Own Review
You're reviewing:Εικόνα Άγιος Αλέξιος Βυζαντινή

We found other products you might like!