Παναγία Άξιον Εστί

More Information
DescriptionΕπιμεταλλωμένη Εικόνα Παναγία Άξιον Εστί Δίχρωμη
AttributesΕικόνα Εφαρμοσμένη σε Ξύλο με Μαύρο Κάδρο και Στολισμένη με Χρωματιστούς Λίθους
Διαστάσεις Προϊόντος27 x 22 x 2 cm
MaterialΠολυεστερική Σύνθετη Ρητίνη
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionΕπιμεταλλωμένη Εικόνα Παναγία Άξιον Εστί Δίχρωμη
AttributesΕικόνα Εφαρμοσμένη σε Ξύλο με Μαύρο Κάδρο και Στολισμένη με Χρωματιστούς Λίθους
Διαστάσεις Προϊόντος27 x 22 x 2 cm
MaterialΠολυεστερική Σύνθετη Ρητίνη
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Sold Out

In stock
Item Code
A-013-K1-002
Special Price €23.90 Regular Price €30.00
Overview

Alternatively we suggest you

Εικόνα Παναγία Άξιον Εστί Επιμεταλλωμένη

Η επιμεταλλωμένη δίχρωμη Εικόνα Παναγία Άξιον Εστί φιλοτεχνείται από συνθετικές πολυεστερικές ρητίνες και κατασκευάζεται στην χώρα μας από έμπειρους Έλληνες τεχνίτες. 

Η εικόνα είναι διακοσμημένη με χρωματιστούς λίθους και είναι εφαρμοσμένη σε ξύλο σε μαύρο κάδρο.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Σύναξη της Παναγίας Ἄξιον Ἐστί

Η εικόνα της Παναγίας, το «Ἄξιον ἐστι», είναι μια από τις περίφημες εικόνες του Αγίου Όρους. Βρίσκεται στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, θεωρούμενη ως «κοινή εφέστιος προστάτις» εικόνα όλων των Αγιορείτικων Μονών, φέρουσα στο πλαίσιό της τις σφραγίδες και των 20 Μονών. Αρχικά η εικόνα αυτή βρισκόταν σε ένα παντοκρατορινό κελί στην τοποθεσία τη λεγόμενη κοιλάδα του «Ἄδειν» κοντά και κάτω από τη σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Την 11 Ιουνίου 980 μ.Χ. (κατά άλλους το 982 μ.Χ.) ο γέροντας έλειπε από το κελί, καθώς είχε πάει σε μια αγρυπνία στις Καρυές, αφήνοντας μόνο τον υποτακτικό του. Ο υποτακτικός τη νύχτα έκανε κανονικά τον κανόνα του. Ακούει σε μια στιγμή να του χτυπάνε την πόρτα, ανοίγει και βλέπει έναν περαστικό να του ζητάει να τον φιλοξενήσει, πράγμα που γίνεται. Συνεχίζει ο μοναχός τον κανόνα του μέχρι που φτάνει στην θ' ωδή «Τὴν Τιμιωτέρα τῶν Χερουβίμ...». Τότε τον διακόπτει ο φιλοξενούμενος και του λέει: «Όχι, πρώτα θα πεις: Ἄξιον ἐστιν ὡς ἀληθῶς...» ως συμπλήρωμα του υπό του Κοσμά Μαϊουμά Μεγαλυνάριου της Θεοτόκου. Ο μοναχός ενθουσιασμένος ζητάει να του γράψει ο νέος τον ύμνο για να μπορεί να το ψάλλει και αυτός. Επειδή όμως δε βρέθηκε μελάνι και χαρτί μέσα στο κελί, ο μυστηριώδης ξένος μοναχός χάραξε τον ύμνο με το δάκτυλό του σε μια πέτρινη πλάκα και προσθέτοντας Από σήμερα και στο εξής έτσι να ψάλλετε αυτό τον ύμνο και εσείς, αλλά και όλοι οι Ορθόδοξοι στην Κυρία ημών Θεοτόκο. Και μετά εξαφανίστηκε. Ήταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, απεσταλμένος από το Θεό, για να αποκαλύψει τον αγγελικό αυτό ύμνο στην ανθρωπότητα. ότι έτσι πρέπει να ψάλλεται στο εξής ο ύμνος αυτός από όλους τους Ορθόδοξους, έγινε άφαντος.

Η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της στις 15 Αυγούστου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Εικόνα Παναγία Άξιον Εστί Επιμεταλλωμένη

Write Your Own Review
You're reviewing:Παναγία Άξιον Εστί

We found other products you might like!