Άγιος Θεράπων

More Information
DescriptionΞύλινη Εικόνα
AttributesΕικόνα κατασκευασμένη απο φυσικό ξύλο. Ανάγλυφο θέμα χειροτεχνίας. Χειροποίητη χρυσή γραφή.
Διαστάσεις Προϊόντος30cm x 20cm x 3cm
MaterialΞύλινο
Βάρος Προϊόντος0,650 kg

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-002-A5-3057
€27.90
Overview

Alternatively we suggest you

Ο Άγιος Θεράπων

Ο μακάριος αυτός άνδρας, καταγόταν από την χώρα των Αλεμάνων (Δουκάτο στην περιοχή της Γερμανίας), από ευγενείς και ευσεβείς γονείς. Καταφρόνησε όλες τις ανάγκες της ζωής γιατί αφοσιώθηκε στα Ιερά Γράμματα. Έγινε ένθερμος κήρυκας του Χριστού. Ο επίσκοπος της Αλεμανίας τον κάλεσε και τον χειροτόνησε επίσκοπο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο άγιος Θεράπων δεν το επιθυμούσε, αλλά υπάκουσε.

Ο Άγιος Θεράπων αντιτάχθηκε και άσκησε κριτική στους εικονομάχους αποκαλώντας αυτούς αιρετικούς, άθεους και ασεβείς. Εκείνοι τον φυλάκισαν και τον βασάνισαν. Ο Άγιος, τα υπέμεινε όλα αυτά με καρτερία. Ο βιογράφος του αναφέρει ότι ο άγιος δραπέτευσε θαυματουργικά και ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα. Αφού επισκέφτηκε όλα τα Ιερά προσκυνήματα για δική του ωφέλεια, κατέπληξε πολλούς, με πολλά θαύματα και σημεία που έκανε και ανακηρύχτηκε από τους κατοίκους ως Μέγας και Θαυματουργός. Ένα από τα πιο σημαντικά θαύματα που έκανε ο Άγιος Θεράπων, έγινε στην Ιερουσαλήμ, όταν συνάντησε μια κηδεία μικρού παιδιού οποίο ανέστησε.

Κάποτε αποφάσισε να αφήσει τα Ιεροσόλυμα για να αποφύγει τη δόξα και πήγε στην Κύπρο, όπου και ήλεγχε τους αιρετικούς που πολεμούσαν την προσκύνηση των Εικόνων. Μετά από πάνδημο αίτημα ο άγιος, δέχθηκε και έγινε επίσκοπος Κύπρου. Μετά την πάροδο ετών έγινε επιδρομή των Αράβων στην Κύπρο, οι οποίοι κατέκαυσαν όλα τα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες συνέλαβαν τον άγιο Θεράποντα και τον αποκεφάλισαν μπροστά στην αγία Τράπεζα την ώρα που λειτουργούσε.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του στις 14 Μαΐου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.


Write Your Own Review
You're reviewing:Άγιος Θεράπων

We found other products you might like!