Καντήλι Άγιοι Τρέις Ιεράρχες Σχέδιο Άμπελος

More Information
DescriptionKαντήλι Δίχρωμο Άγιοι Τρέις Ιεράρχες με Ποτηράκι. Επιτραπέζιο ή Κρεμαστό
AttributesΠήλινο Καντήλι Φιλοτεχνημένο στο χέρι σε σχέδιο Χρυσή Αψίδα Στολισμένη με Άμπελο
Διαστάσεις Προϊόντος19 x 11 x 9 cm
MaterialΚατασκευή από μίγμα Κεραμικών Υλικών (Μεγάλης Αντοχής)
Βάρος Προϊόντος740 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionKαντήλι Δίχρωμο Άγιοι Τρέις Ιεράρχες με Ποτηράκι. Επιτραπέζιο ή Κρεμαστό
AttributesΠήλινο Καντήλι Φιλοτεχνημένο στο χέρι σε σχέδιο Χρυσή Αψίδα Στολισμένη με Άμπελο
Διαστάσεις Προϊόντος19 x 11 x 9 cm
MaterialΚατασκευή από μίγμα Κεραμικών Υλικών (Μεγάλης Αντοχής)
Βάρος Προϊόντος740 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-001-G5-0032
Special Price €19.90 Regular Price €22.00

Alternatively we suggest you

Καντήλι Άγιοι Τρέις Ιεράρχες Άμπελος

Καντηλάκι Δίχρωμο Άγιοι Τρέις Ιεράρχες με ποτηράκι. Είναι φιλοτεχνημένο στο χέρι έτσι ώστε να μοιάζει με Χρυσή Αψίδα. Αποτελείται από δύο περιστρεφόμενες κολώνες με χρυσές λεπτομέριες οι οποίες καταλήγουν στην κορυφή στο έμβλημα του Σταυρού. Στο κέντρο του δεσπόζει η Βυζαντινή Λιθογραφία των Αγίων ενώ στην βάση υπάρχει θήκη για ποτηράκι διακοσμημένη με χαρακτό Σταυρό. Περιμετρικά η βάση είναι στολισμένη με χρυσή Άμπελο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επιτραπέζιο καντήλι είτε ως κρεμαστό καντήλι σε τοίχο. Κατασκευάζεται στην χώρα μας από έμπειρους Έλληνες τεχνίτες με ένα ειδικό μίγμα Κεραμικών Υλικών και παράγεται σε διάσταση 19x11x9cm και καθαρό βάρος 800gr. Στο τέλος της παραγωγής του λούζεται με βερνίκι ώστε να έχει την μέγιστη δυνατή αντοχή στον χρόνο και στις φθορές.

*Συμβουλή: Προσθέστε στο ποτηράκι μαζί με το λάδι και μια κουταλιά της σούπας αλάτι ή λίγο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε την υπερθέρμανση του ποτηρίου, ώστε να μην σπάσει.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Τρείς Ιεράρχες

Οι τρεις Ιεράρχες ήταν τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος.

Ο Βασίλειος υπήρξε ένας από τους τρεις Ιεράρχες, κορυφαίος θεολόγος του 4ου αιώνα που μπόρεσε να αναλάβει το βάρος της ενότητας της Εκκλησίας παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μ. Αθανάσιο. Απέβη ο πιο διακεκριμένος ρήτορας της εποχής του με την πολύπλευρη μόρφωση, στέρεη φιλοσοφική παιδεία και θαυμαστά οργανωτικά προσόντα. Στον εκκλησιαστικό τομέα, ως επίσκοπος πλέον, ο Βασίλειος αντιμετώπισε την προσπάθεια του Αυτοκράτορα Ουάλη να επιβάλει τον Ομοιανισμό (ρεύμα του Αρειανισμού), όντας σε επιστολική επικοινωνία με το Μέγα Αθανάσιο, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τον Πάπα Ρώμης Δάμασο. Στην περιφέρεια της ποιμαντικής του ευθύνης είχε να αντιμετωπίσει την έντονη παρουσία του αρειανικού στοιχείου και άλλων χριστιανικών, μη ορθόδοξων, ομολογιών. Η δραστηριότητα του Βασιλείου περιέλαβε επίσης και την οργάνωση του μοναχικού βίου και την συστηματοποίηση του κοινωνικού έργου. Όταν προσήλθε στο μοναχικό βίο διαμοίρασε την πατρική του περιουσία και ως επίσκοπος συγκρότησε σύμπλεγμα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, φτωχοκομείο, ορφανοτροφείο, νοσοκομείο με την λειτουργία του οποίου είχαν επιφορτισθεί οι μοναχοί του. Το κοινωνικό αυτό συγκρότημα, σχεδόν ολόκληρη πόλη, ονομάστηκε «Βασιλειάδα». Κεφαλαιώδης ήταν και η συμβολή του στην αξιολόγηση της θύραθεν παιδείας μέσα στη χριστιανική Εκκλησία. Μελετητής ο ίδιος και γνώστης της ελληνικής φιλοσοφίας, τη χρησιμοποιεί ως όργανο επεξεργασίας και διατύπωσης των θεολογικών του αντιλήψεων. Δεν απορρίπτει τη μελέτη των κλασικών γραμμάτων, αντίθετα προτρέπει στη χρήση τους ως ένδυμα της χριστιανικής θρησκευτικής διδασκαλίας. Στα πενήντα του χρόνια ο Μέγας Βασίλειος εξαιτίας της ασθενικής κράσεως του και της αυστηρής ασκητικής ζωής του, την 1η Ιανουαρίου 378 εγκαταλείπει τον φθαρτό κόσμο αφήνοντας παρακαταθήκη και κληρονομιά στην ανθρωπότητα ένα τεράστιο πνευματικό έργο.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γεννήθηκε λίγο αργότερα, γύρω στο 350, στην Αντιόχεια της Συρίας. Ο ξακουστός δάσκαλος Λιβάνιος τον προόριζε για διάδοχό του στην Αντιόχεια. Μα ο Ιωάννης προτίμησε να αφιερωθεί στον Θεό. Με φλογερά και δυνατά κηρύγματα έσπειρε το λόγο του Θεού σε πολλά μέρη. Σε κάθε ομιλία του μαζευόταν πλήθος πολύ. Πήρε το όνομα Χρυσόστομος καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας. Μάλιστα τα ημερήσια συσσίτια που οργάνωσε έτρεφαν 7.000 ανθρώπους! Στον τομέα της φιλοσοφίας, μπορεί να απέρριπτε τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού ωστόσο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις ρητορικές μεθόδους της φιλοσοφίας τους προκειμένου να αναπτύξει μια συστηματική θεολογία. Στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα ασκητή ενώ δεν παρέλειπε να καταδικάζει εκείνους τους ιερείς που πλούτιζαν από την ιδιότητά τους. Ήταν τέτοια η σκληρή κριτική που ασκούσε στους αυτοκράτορες, που τελικά η αυλή τον κυνήγησε και τον εξόρισε.

Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος ήταν φίλος και συσπουδαστής του Βασιλείου καθώς και του αδελφού του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης. Σπούδασε κι έγινε κάτοχος όλης της γνωστής σοφίας. Γρήγορα όμως τα άφησε όλα και αφοσιώθηκε στον Χριστό. Ως επίσκοπος της Ναζιανζού και ως Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως πολέμησε με ευγλωττία και γενναιότητα όλες τις αιρέσεις και κράτησε την πίστη μας ανόθευτη. Για την προσφορά του στην ορθοδοξία ονομάστηκε «Θεολόγος» και είναι ο δεύτερος που παίρνει αυτόν τον «τίτλο» μετά τον ευαγγελιστή Ιωάννη. Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους θεολόγους, ειδικά όσον αφορά τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Ήταν σφοδρός οπαδός των γραμμάτων και επιθυμούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ελληνόφωνων και λατινόφωνων θεολόγων της εποχής του. Εκτός από εξαιρετικός θεολόγος όμως, υπήρξε και πολύ καλός ποιητής, αφού έγραψε αρκετά ποιήματα με θεολογικά και ηθικά θέματα.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη τους στις 30 Ιανουαρίου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Καντήλι Άγιοι Τρέις Ιεράρχες Άμπελος

Write Your Own Review
You're reviewing:Καντήλι Άγιοι Τρέις Ιεράρχες Σχέδιο Άμπελος

We found other products you might like!