Μαγνητάκι Αγία Θεοδώρα

More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-001-A5-0199
Special Price €0.79 Regular Price €1.00
  • Buy 20 for €0.69 each and save 13%
  • Buy 100 for €0.50 each and save 37%

Alternatively we suggest you

Μαγνητάκι Αγία Θεοδώρα

Το Μαγνητάκι με παράσταση Αγία Θεοδώρα, είναι πλαστικοποιημένο βαρύ χαρτί επικολλημένο σε φύλλο μαγνήτη. Έχει μεγάλη ελαστικότητα και μπορεί να κολληθεί σε μεταλλικές επιφάνειες (π.χ. ψυγείο). Επιπλέον λόγω της εύκαμπτης μορφής του μπορεί να κρατηθεί σαν φυλαχτό (π.χ. μέσα σε τσάντες, πορτοφόλια, κτλ.) χωρίς να ενοχλεί, καθώς είναι μαλακό. Επίσης είναι κατάλληλο ως ένα οικονομικό δώρο βάπτισης μαζί με την μπομπονιέρα.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Η Αγία Θεοδώρα η Αυγούστα

Η αγία Θεοδώρα γεννήθηκε το 815 μ.Χ., στην Παφλαγονία της Μικράς Ασίας, νωρίς όμως η οικογένεια της εγκαταστάθηκε στην Κων/πολη. Ο πατέρας της ονομαζόταν Μαρίνος και η μητέρα της Θεοκτίστη η οποία είχε ένθερμη προσήλωση στην Ορθοδοξία. Το 830 παντρεύτηκε τον εικονομάχο βασιλιά Θεόφιλο και απέκτησε έναν υιό και πέντε θυγατέρες. Όταν το 842 πέθανε ο Θεόφιλος τη βασιλεία ανέλαβε η Θεοδώρα διότι ο υιός της Μιχαήλ ήταν πολύ μικρός. Η αυγούστα, ως επίτροπος του υιού της συγκρότησε και επικύρωσε τα πρακτικά της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας (787), κατέβασε από τον πατριαρχικό θρόνο τον εικονομάχο Ιωάννη, τον έβδομο και ανέβασε το Μεθόδιο. Επίσης αποφασίστηκε η οριστική αναστήλωση των ιερών Εικόνων. Η εκκλησία μας τιμά και εορτάζει αυτό το γεγονός κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή των Νηστειών, η οποία ονομάσθηκε Κυριακή της Ορθοδοξίας. Δυστυχώς όμως μετά την πάροδο κάποιων ετών ο αδερφός της Βάρδας και ο υιός της διέταξαν τον άλλο αδελφό της Πάτρωνα να κλείσει την ίδια και τις θυγατέρες της στο μοναστήρι των Γαστρίων όπου εκάρησαν μοναχές. Έζησε έως την κοίμηση της εκεί, διαπρέποντας στο μοναχικό βίο όπως και στον αυτοκρατορικό με τις αρετές και την πίστη της, στηρίζοντας τις κόρες τις.

Κοιμήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 867, ενώ μετά την ανακομιδή το ιερό λείψανό της βρέθηκε άθικτο, ευωδίαζε μύρο και επιτελούσε πολλά θαύματα. Η εκκλησία μας την ανακήρυξε αγία. Το σεπτό σκήνωμα, φυλασσόταν στην Κωνσταντινούπολη, όμως μετά την πτώση της μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας. Σήμερα βρίσκεται στην Κέρκυρα, στον ναό της Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

Η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της στις 11 Φεβρουαρίου

Μαγνητάκι Αγία Θεοδώρα

Write Your Own Review
You're reviewing:Μαγνητάκι Αγία Θεοδώρα

We found other products you might like!