Σημαία Ελληνική Ξηράς 150x100cm Ραφτή Καραβόπανο

More Information
DescriptionΣημαία Ελλάς Ξηράς Παραδοσιακή Ραφτή
AttributesΓαζωτή Χειροποίητη Σημαία με Ανεξίτηλα Χρώματα
Διαστάσεις Προϊόντος150 x 100 cm
Βάρος Προϊόντος560 gr
MaterialΥψηλής Aνθεκτικότητας από Καραβόπανο
Αντοχή★★★★★
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
Επιλογές ΣημαίαςΑρχική ΤιμήΈκπτωσηΤελική Τιμή
Χωρίς Κρόσσι 35,00 € 15% 29,90 €
Με Κρόσσι 47,00 € 15% 39,90 €

Delivery In: Available

In stock
Item Code
H-574-0005
As low as €29.90 Regular Price €35.00

Alternatively we suggest you

Σημαία Ελληνική Ξηράς 150x100cm Ραφτή Καραβόπανο

Σημαία Ελλάς Ξηράς (Σταυρός) σε διάσταση 150x100cm για εξωτερικό χώρο. Ονομάζεται Καραβίσια λόγω της χρήσης της στα καράβια από τα παλαιότερα χρόνια ως σήμερα, τα οποία απαιτούν μεγάλη ανθεκτικότητα της σημαίας καθώς τα μποφόρ στον ωκεανό είναι πολύ έντονα. Είναι 100% βαμβακερή, γαζωτή στο χέρι κομμάτι-κομμάτι με διπλές ραφές. Τα χρώματά της είναι ανεξίτηλα, διότι δεν είναι βαμμένη, αλλά ραμμένη με κυανές και λευκές κλωστές. Κατασκευάζεται στην χώρα μας και παράγεται σε 2 διαστάσεις . Το βάρος της ανέρχεται σε 560 γραμμάρια για τη διάσταση 150x100εκ. Υπάρχει η δυνατότητα να γαζωθεί χρυσό κρόσσι περιμετρικά της σημαίας.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Η Ελληνική Σημαία κατά την Επανάσταση

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας δεν έλειψαν τα επαναστατικά κινήματα των υπόδουλων Ελλήνων. Σε όλες αυτές τις εξεγέρσεις υψωνόταν και από μια σημαία, «εν πανίον», αυτοσχέδια επινόηση του κάθε αρχηγού εφόσον δεν υπήρχε ενιαία κρατική υπόσταση να επιβάλλει ένα κοινό έμβλημα. Οι περισσότερες σημαίες είχαν μερικά κοινά χαρακτηριστικά (βυζαντινή πορφύρα, δικέφαλος κ.α.), με κυριότερο όλων τον σταυρό, επειδή η Εκκλησία αποτελούσε τον κυριότερο παράγοντα συσπείρωσης των Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας.

Πολύ γρήγορα ο σταυρός επιβλήθηκε ως θρησκευτικό και πολιτικό έμβλημα του υποταγμένου έθνους Στις αρχές της Επανάστασης του 1821 εμφανίστηκαν πολλές σημαίες με διάφορες παραστάσεις, σύμφωνα με τη φαντασία καθενός αρχηγού...

Αμέσως μετά την κατάληψη της Τριπολιτσάς (Σεπτέμβριος 1821), ο Παπαφλέσσας έκοψε ένα κομμάτι από την εσωτερική πλευρά του ράσου του και ταυτόχρονα ζήτησε από τον οπλαρχηγό Παναγιώτη Κεφάλα να σχίσει δύο λωρίδες από τη λευκή του φουστανέλα. Με αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκε μια αυτοσχέδια σημαία (γαλάζια με λευκό σταυρό) η οποία υψώθηκε, κάτω από τις ιαχές των Ελλήνων πολεμιστών, στο πρώην τουρκικό διοικητήριο της πόλης. Αυτή αποτέλεσε το πρώτο σχέδιο της επίσημης σημαίας του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση.

Την 1η Ιανουαρίου 1822 συνήλθε στην Πιάδα της Επιδαύρου η Α΄Εθνοσυνέλευση. Ανάμεσα στα πολλά που συζητήθηκαν τέθηκε και το ζήτημα της καθιέρωσης ενιαίας επαναστατικής σημαίας.Με το ΡΔ΄άρθρο του Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδας ορίστηκε η ενιαία σημαία να συμβολίζει «την Πάρεδρον του Θεού Σοφίαν, την Ελευθερίαν και την Πατρίδα» και καθιερώθηκε να φέρει ως σύμβολο τον σταυρό και ως χρώματα το κυανό και το λευκό.

Σημαία Ελληνική Ξηράς 150x100cm Ραφτή Καραβόπανο

Write Your Own Review
You're reviewing:Σημαία Ελληνική Ξηράς 150x100cm Ραφτή Καραβόπανο