Εικόνα Αγία Ειρήνη Ανάγλυφη Ζωγραφιστή

More Information
DescriptionΕικόνα Ξύλινη με Αναπαράσταση Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
AttributesΑνάγλυφη Χειροποίητη Λιθογραφία με Ζωγραφιστό Φόντο
MaterialΦιλοτεχνημένη σε Φυσικό Ξύλο Λεύκας
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
Διάσταση Εικόνας Τιμή
30 x 20 x 4 cm 33,90 €
38 x 24 x 4 cm 49,90 €
More Information
DescriptionΕικόνα Ξύλινη με Αναπαράσταση Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
AttributesΑνάγλυφη Χειροποίητη Λιθογραφία με Ζωγραφιστό Φόντο
MaterialΦιλοτεχνημένη σε Φυσικό Ξύλο Λεύκας
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Only %1 left
Item Code
A-002-D4-0028
As low as €33.90

Εικόνα Αγία Ειρήνη Ανάγλυφη Ζωγραφιστή

Η Εικόνα Αγία Ειρήνη Ζωγραφιστή ξεχωρίζει για την προσεγμένη της κατασκευή σε φυσικό ξύλο λεύκας. Η τεχνοτροπία της είναι λιθογραφία, ενώ το ξύλο έχει λαξευτεί με μεγάλη προσοχή, προσδίδοντας μια σύγχρονη αίσθηση στην εικόνα. Το μπλε-γαλάζιο ζωγραφιστό φόντο με πινέλο δίνει επιπλέον βάθος και ζωντάνια.

Η ανάγλυφη υφή της εικόνας την καθιστά ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης που απαιτεί εξαιρετική δεξιοτεχνία. Ο μοναδικός σχεδιασμός της επιτυγχάνει να συνδυάζει την παράδοση με την μοντέρνα καλαισθησία.

Κατασκευάζεται στην Ελλάδα από έμπειρους τεχνίτες και παράγεται σε δύο διαστάσεις.

Η εικόνα έχει ενισχυθεί με ειδική επεξεργασία και βερνίκωση για να έχει την μέγιστη αντοχή στον χρόνο και στις φθορές.

Αποτελεί υπέροχη επιλογή για δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ή στον εαυτό σας!

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς

Η αγία μεγαλομάρτυς Ειρήνη έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ήταν θυγατέρα του έπαρχου Λικινίου, που ήταν βασιλιάς κάποιου μικρού βασιλείου. Καταγόταν από την πόλη Μαγεδών και αρχικά ονομαζόταν Πηνελόπη. Όταν έγινε έξι ετών, ο πατέρας της Λικίνιος την ανέθεσε στο σοφό δάσκαλο Απελλιανό ο οποίος και δίδαξε στην Πηνελόπη τη θύραθεν σοφία (αρχαιοελληνική). Στο Χριστιανισμό ελκύσθηκε από τη θεραπαινίδα που είχαν ορίσει οι γονείς της για αυτή, ενώ βαπτίσθηκε και έλαβε το όνομα Ειρήνη από τον ιερέα Τιμόθεο.

Μόλις ο Λικίνιος έμαθε ότι η κόρη του έγινε Χριστιανή διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός αλόγου για να βασανιστεί. Αλλά από θαύμα, το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε εκείνον. Μεγάλη ήταν η σύγχυση των παρευρισκομένων, αλλά η Ειρήνη τούς καθησύχασε κι αφού προσευχήθηκε με θέρμη, ο πατέρας της αναστήθηκε. Τότε βαπτίσθηκαν όλοι Χριστιανοί.

Κατόπιν η Ειρήνη πήγε στην Καλλίπολη του Ελλησπόντου, όπου βασίλευε ο Νουμεριανός. Εκεί βασανίστηκε αλλά εξήλθε από όλες τις δοκιμασίες εντελώς αβλαβής. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσέλθουν στην πίστη του Χριστού πολλοί εθνικοί.

Στην πόλη Μεσημβρία της Θράκης η αγία Ειρήνη θανατώθηκε, αλλά με τη δύναμη του Θεού αναστήθηκε και είλκυσε στην χριστιανική πίστη το διοικητή και ολόκληρο το λαό.

Τέλος, η αγία κατέφυγε μαζί με το δάσκαλό της Απελλιανό στην Έφεσο της Μικράς Ασίας, όπου διέμεινε επιτελώντας πολλά θαύματα και τιμώμενη ως αληθινή ισαπόστολος, έως την ημέρα της κοιμήσεως της, το 315 μ.Χ.

Η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της στις 5 Μαΐου

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για τα Εκκλησιαστικά Κιβωτός και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Εικόνα Αγία Ειρήνη Ανάγλυφη Ζωγραφιστή

Write Your Own Review
You're reviewing:Εικόνα Αγία Ειρήνη Ανάγλυφη Ζωγραφιστή