Εικόνα Άγιος Αιμιλιανός Σκαλιστό Κύμα 38x25cm

More Information
DescriptionΞύλινη Εικόνα Άγιος Αιμιλιανός
AttributesΑνάγλυφη Χειροποίητη Λιθογραφία σε Ξύλο με Κυματιστό Περίγραμμα και Χρυσή Γραφή
Διαστάσεις Προϊόντος38 x 25 x 3,5 cm
MaterialΦιλοτεχνημένη σε Φυσικό Ξύλο Λεύκας
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionΞύλινη Εικόνα Άγιος Αιμιλιανός
AttributesΑνάγλυφη Χειροποίητη Λιθογραφία σε Ξύλο με Κυματιστό Περίγραμμα και Χρυσή Γραφή
Διαστάσεις Προϊόντος38 x 25 x 3,5 cm
MaterialΦιλοτεχνημένη σε Φυσικό Ξύλο Λεύκας
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-002-B6-4015
Special Price €39.90 Regular Price €50.00
Overview

Alternatively we suggest you

Εικόνα Άγιος Αιμιλιανός Κύμα

Η Εικόνα Άγιος Αιμιλιανός είναι μια εικόνα μεγάλου μεγέθους φιλοτεχνημένη με μεράκι σε φυσικό ξύλο λεύκας. Η τεχνοτροπία της είναι σε λιθογραφία, ενώ το ξύλο έχει λαξευτεί με κυματιστό περίγραμμα που δίνει μια μοντέρνα πνοή στην εικόνα.

Η ανάγλυφη αναπαράστασή της, την καθιστά ως ένα μοναδικό κομμάτι το οποίο απαιτεί υψηλή τεχνική για να κατασκευαστεί. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της καταφέρνει να συνδυάσει το Παραδοσιακό με το Μοντέρνο.

Κατασκευάζεται στην Ελλάδα από έμπειρους τεχνίτες και παράγεται σε διάσταση 38x25x3,5cm. Τέλος αξίζει να σημειωθεί έχει υποστεί ειδική επεξεργασία και βερνίκωση για να έχει την μέγιστη αντοχή στον χρόνο και στις φθορές.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Ο Άγιος Αιμιλιανός

Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στο Δορύστολο της Θράκης (σημερινή Σιλίστρα Βουλγαρίας), επί αυτοκρατορίας του Ιουλιανού του Παραβάτη (361-363).

Ήταν δούλος σε έναν φανατικό και σκληρό ειδωλολάτρη, ο οποίος εξοργιζόταν, έβριζε και μαστίγωνε τον Αιμιλιανό για την πίστη του στον Χριστό, λέγοντάς του συνεχώς πως εάν δεν αρνούνταν τον Χριστό θα πάθαινε πολύ χειρότερα. Όμως, αντί οι τιμωρίες να κάμψουν το φρόνημα του Αιμιλιανού, η πίστη του έγινε ακόμη πιο δυνατή.

Πήγε, λοιπόν, σε έναν ειδωλολατρικό ναό και με σφυρί έσπασε όλα τα αγάλματα που βρίσκονταν εκεί, με αποτέλεσμα να συληφθεί από τους εξοργισμένους ειδωλολάτρες ιερείς για να δικαστεί.

Όταν ο αφέντης του Αιμιλιανού έμαθε για το γεγονός, πήγε και τον βρήκε και τον διέταξε για ακόμη μια φορά να αρνηθεί την πίστη του στον Χριστό. "Μπορείς να με διατάξεις ό,τι θέλεις, θα σε υπακούσω, αλλά η πίστη μου είναι εκτός των δικαιωμάτων σου. Ως προς αυτήν έναν και μόνο Κύριο αναγνωρίζω, τον Κύριο Ιησού Χριστό. Αυτός είναι ο Μέγας και Παντοτινός μου Κύριος, που εξουσιάζει το σώμα και την ψυχή μου και ποτέ δεν θα Τον αρνηθώ", του απάντησε ο Αιμιλιανός με ένα χαμόγελο.

Αφού τον βασάνισαν, τον έριξαν στη φωτιά. Το λείψανο του Αγίου, όμως, το κήδεψε μεγαλοπρεπώς η γυναίκα του ειδωλολάτρη αφέντη του, που ήταν κρυπτοχριστιανή.

Στην πελοποννησιακή ακτή, απέναντι από τις Σπέτσες, είναι χτισμένο το εκκλησάκι του Άι-Μιλιανού, από έναν έμπορο-ναυτικό που μετέφερε κρασιά στις Σπέτσες. Το θαλάσσιο στενό στο μέρος όπου βρίσκεται το εκκλησάκι είναι επικίνδυνο, γιατί σχηματίζεται ένα ρεύμα. Ο ναυτικός κινδύνεψε τόσο πολύ που, όταν γλύτωσε, έχτισε το εκκλησάκι με κρασί. Σύμφωνα με την παράδοση, ο ναυτικός είδε έναν νέο στο κατάστρωμα της μπρατσέρας του, σαν Άγιο, που του έδωσε θάρρος και τον οδήγησε στο λιμανάκι. Αργότερα, στο σημείο όπου χτίστηκε το εκκλησάκι βρέθηκε η εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του στις 18 Ιουλίου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Εικόνα Άγιος Αιμιλιανός Κύμα

Write Your Own Review
You're reviewing:Εικόνα Άγιος Αιμιλιανός Σκαλιστό Κύμα 38x25cm

We found other products you might like!