Εικόνα Άγιος Επιφάνιος Βυζαντινή

More Information
DescriptionΕικόνα Ξύλινη σε Κλασικό Εκκλησιαστικό Σχέδιο
AttributesΕπίπεδη Εικόνα με Παραδοσιακό Κόκκινο Περίγραμμα Καδμίου
MaterialΞύλο MDF (Μεγάλης Αντοχής)
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
Διάσταση ΕικόναςΤιμή
10 x 7 x 1,6 cm2,90 €
15 x 11 x 1,6 cm4,90 €
21 x 15 x 1,6 cm5,90 €
26 x 20 x 1,6 cm7,90 €
40 x 30 x 1,6 cm23,90 €
45 x 35 x 1,6 cm29,90 €
50 x 40 x 1,6 cm49,90 €
70 x 50 x 1,6 cm69,90 €
90 x 70 x 1,6 cm99,90 €
More Information
DescriptionΕικόνα Ξύλινη σε Κλασικό Εκκλησιαστικό Σχέδιο
AttributesΕπίπεδη Εικόνα με Παραδοσιακό Κόκκινο Περίγραμμα Καδμίου
MaterialΞύλο MDF (Μεγάλης Αντοχής)
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-002-A3-0098
As low as €2.90

Alternatively we suggest you

Εικόνα Άγιος Επιφάνιος

Εκκλησιαστική εικόνα Άγιος Επιφάνιος φιλοτεχνημένη στα πρότυπα της Βυζαντινής τεχνοτροπίας. Η εικόνα είναι ξύλινη, επίπεδη σε κλασικό εκκλησιαστικό σχέδιο με παραδοσιακό κόκκινο περίγραμμα καδμίου. Είναι ο πιο κλασικός τύπος εικόνας λόγω του διαχρονικού της σχεδιασμού. Η χρήση MDF ξύλου την καθιστά αμετάβλητη στο πέρασμα του χρόνου, καθώς το υλικό του είναι μεγάλης ανθεκτικότητας. Είναι ειδικά επεξεργασμένη και βερνικωμένη για να έχει την μέγιστη αντοχή στον χρόνο και τις φθορές.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Ο Άγιος Επιφάνιος

Ο άγιος Επιφάνιος (315 - 403) υπήρξε αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίας, και τιμάται ως Άγιος και Πατέρας της εκκλησίας. Γεννήθηκε περί το 315 στον οικισμό Βησανδούκη κοντά στην Ελευθερόπολη της Παλαιστίνης από Χριστιανούς γονείς εβραϊκής καταγωγής. Σε νεαρή ηλικία εισήλθε στον μοναχικό βίο. Επιπλέον σπούδασε στην Αλεξάνδρεια όπου απέκτησε σημαντική θεολογική κατάρτιση και πλούσια κλασική παιδεία ενώ γνώριζε πέντε γλώσσες (ελληνικά, εβραϊκά, λατινικά, συριακά και κοπτικά). Αργότερα ίδρυσε μοναστήρι στη γενέτειρά του, του οποίου τη διοίκηση ανέλαβε επί τριάντα χρόνια αποκτώντας φήμη αγίου.

Το 367 εξελέγη επίσκοπος Κωνσταντίας (ονομασία την οποία είχε λάβει η Σαλαμίνα της Κύπρου προς τιμήν του αυτοκράτορα Κωνστάντιου Β΄), θέση που διατήρησε μέχρι το θάνατό του. Ο Επιφάνιος ήταν ένας από τους Πατέρες της Εκκλησίας που αναδείχτηκαν μέσω των συγγραμμάτων και των αγώνων τους εναντίον αιρέσεων όπως ο Αρειανισμός, ο Απολλιναρισμός, οι Πνευματομάχοι κ.ά. Η θεολογία του ήταν βαθύτατα επηρεασμένη από την αλεξανδρινή σχολή και κυρίως από το έργο του Μεγάλου Αθανασίου. Συγκεκριμένα, το 375 συμπεριέλαβε τις θεολογικές απόψεις του αλεξανδρινού θεολόγου στο αντιαιρετικό έργο του Πανάριον. Ο άγιος Επιφάνιος είναι από τους μεγάλους διδασκάλους της Εκκλησίας, σύγχρονος του αγίου Βασιλείου του Μεγάλου και του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Στα βαθειά γεράματά του, χωρίς να το καταλάβει, αναμίχθηκε στη λυπηρή υπόθεση εναντίον του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, αμέσως όμως μόλις είδε το λάθος του, παραιτήθηκε από περαιτέρω ενέργειες. Γυρίζοντας τότε από την Κωνσταντινούπολη στη Κύπρο, πέθανε στο ταξίδι το 403, σε ηλικία κοντά ενενήντα ετών.

Στον άγιο Επιφάνιο είχε παραχωρηθεί το χάρισμα της θαυματουργίας και αναφέρονται θαύματα εκβολής δαιμονίων και ιάσεως ασθενειών.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Μαΐου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Εικόνα Άγιος Επιφάνιος

Write Your Own Review
You're reviewing:Εικόνα Άγιος Επιφάνιος Βυζαντινή