Καντήλι Πήλινο Σταυρός Καφέ

More Information
DescriptionΠήλινο Καντήλι σε Σχέδιο Σταυρός
AttributesΣτολισμένο με Περίγραμμα Χρυσοτυπίας Αγίων
Διαστάσεις Προϊόντος15 x 12 x 12 cm
MaterialΠήλινο
ΧρώμαΚαστανή Απόχρωση
Βάρος Προϊόντος440 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionΠήλινο Καντήλι σε Σχέδιο Σταυρός
AttributesΣτολισμένο με Περίγραμμα Χρυσοτυπίας Αγίων
Διαστάσεις Προϊόντος15 x 12 x 12 cm
MaterialΠήλινο
ΧρώμαΚαστανή Απόχρωση
Βάρος Προϊόντος440 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
B-087-00039
Special Price €16.50 Regular Price €18.00

Alternatively we suggest you

Καντήλι Πήλινο Σταυρός Καφέ

Το Πήλινο Καντήλι σε σχέδιο Σταυρός είναι φιλοτεχνημένο εξολοκλήρου στο χέρι σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση. Κατασκευάζεται στην χώρα μας από έμπειρους Έλληνες τεχνίτες με υλικό τον πηλό. Παράγεται σε διάσταση 15x12x12cm, είναι αποσπώμενο και έχει καθαρό βάρος 440gr. Τέλος έχει καστανή απόχρωση και είναι στολισμένο με περίγραμμα χρυσοτυπίας Αγίων.

*Συμβουλή: Προσθέστε στο ποτηράκι μαζί με το λάδι και μια κουταλιά της σούπας αλάτι ή λίγο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε την υπερθέρμανση του ποτηρίου, ώστε να μην σπάσει.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Το Καντήλι

Το καντήλι συμβολίζει το Φως Του Κυρίου που εκπέμπει στους πιστούς. Είναι μια πολύ ωραιά και ευεργετική πρακτική των πιστών να κρατούν με ευλάβεια το Φως του Κυριού στο σπίτι τους. Μέσω του καντηλιού το Φως Του λούζει τους κατοίκους της οικίας.

Το άναμμα του καντηλιού ενέχει τον συμβολισμό ότι προσφέρεται ως θυσία σεβασμού και τιμής προς τον Θεό και τους Αγίους του. Συμβολίζει επίσης, το φώς του Χριστού που φωτίζει κάθε άνθρωπο, καθώς επίσης συμβολίζει και το γνωστό παράγγελμα του Κυρίου μας ότι πρέπει να είμαστε, οι χριστιανοί, τα φώτα του κόσμου.

Το έλαιον, το λάδι δηλαδή που καίει στα καντήλια μας, “τον του Θεού υπεμφαίνει έλαιον” γράφει ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης, το έλεος του Θεού που φανερώθηκε όταν η περιστερά του Νώε επέστρεψε στην Κιβωτό για να σημάνει την παύση του κατακλυσμού, έχοντας στο ράμφος της κλάδο ελαίας, ή όταν ο Ιησούς, καθώς επροσηύχετο εκτενώς, επότιζε με τους θρόμβους του ιδρώτος του την ελιά, κάτω από τα κλαδιά της οποίας γονάτισε την μαρτυρική εκείνη νύχτα, στο Όρος των Ελαιών. Το λάδι συμβολίζει το άπειρο έλεος του Θεού, αλλά και τα κανδήλια συμβολίζουν την Εκκλησία που είναι μεταδοτική Θείου ελέους και φωτιστική.

Συμβολίζουν βέβαια τους ίδιους τους αγίους που το Φώς τους έλαμψε, κατά το λόγο του Κυρίου, «έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσι τα καλά έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα τον εν τοίς ουρανοίς».

Καντήλι Πήλινο Σταυρός Καφέ

Write Your Own Review
You're reviewing:Καντήλι Πήλινο Σταυρός Καφέ