Μαγνητάκι Άγιος Λαυρέντιος

More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-001-A5-0241
Special Price €0.79 Regular Price €1.00
  • Buy 20 for €0.69 each and save 13%
  • Buy 100 for €0.50 each and save 37%

Alternatively we suggest you

Μαγνητάκι Άγιος Λαυρέντιος

Το Μαγνητάκι με παράσταση Άγιος Λαυρέντιος είναι πλαστικοποιημένο βαρύ χαρτί επικολλημένο σε φύλλο μαγνήτη. Έχει μεγάλη ελαστικότητα και μπορεί να κολληθεί σε μεταλλικές επιφάνειες (π.χ. ψυγείο). Επιπλέον λόγω της εύκαμπτης μορφής του μπορεί να κρατηθεί σαν φυλαχτό (π.χ. μέσα σε τσάντες, πορτοφόλια, κτλ.) χωρίς να ενοχλεί, καθώς είναι μαλακό. Επίσης είναι κατάλληλο ως ένα οικονομικό δώρο βάπτισης μαζί με την μπομπονιέρα.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

'Οσιος Λαυρέντιος

Πρόκειται για μια φωτεινή προσωπικότητα που γεννήθηκε στα Μέγαρα το 17ο -18ο αιώνα και αναδείχθηκε στη σκοτεινιά της Τουρκοκρατίας. Κατόπιν θεομητορικής προσταγής το 1663 εγκατέλειψε τα εγκόσμια και ήλθε μάλιστα θαυματουργικά, περπατώντας επάνω στη θάλασσα περνώντας στον πορθμό από τα Μέγαρα προς τη Σαλαμίνα. Εκεί στα ερείπια του παλαιού Μοναστηριού βρήκε την αρχαία εικόνα της Θεομήτορος, η οποία ονομάστηκε Φανερωμένη η Νεοφανείσα και εν συνεχεία επανοικοδόμησε το παλαιό Μοναστήρι. Σε αυτό διετέλεσε Ηγούμενος, συγκεντρώνοντας ιερομονάχους και μοναχούς, διδάσκοντας και δίνοντας το παράδειγμα της κατά Θεόν οσίας βιοτής και κατέστησε την Ι. Μονή περιώνυμη και σεβάσμια στην εποχή του. Αρχικά έκτισε το μικρό εκκλησάκι, το οποίο σήμερα τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Νικολάου και αργότερα το μεγάλο Καθολικό, ο οποίο όμως δεν πρόλαβε να δει αγιογραφημένο με τις εξαίρετες τοιχογραφίες, τις οποίες θαυμάζουμε και σήμερα. Πειθαρχημένος στο θέλημα του Θεού κατάφερε με την πίστη του να το αναδείξει μέσα στο έρεβος της σκλαβιάς της Τουρκοκρατίας ως προπύργιο του απελευθερωτικού αγώνος. Έζησε ασκητικά ως το 1707 επιτελώντας πολλά θαύματα.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του στις 7 Μαρτίου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Μαγνητάκι Άγιος Λαυρέντιος

Write Your Own Review
You're reviewing:Μαγνητάκι Άγιος Λαυρέντιος

We found other products you might like!