Μαγνητάκι Άγιος Λουκάς

More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-001-A5-0246
Special Price €0.79 Regular Price €1.00
  • Buy 20 for €0.69 each and save 13%
  • Buy 100 for €0.50 each and save 37%

Alternatively we suggest you

Μαγνητάκι Άγιος Λουκάς

Το Μαγνητάκι με παράσταση Άγιος Λουκάς είναι πλαστικοποιημένο βαρύ χαρτί επικολλημένο σε φύλλο μαγνήτη. Έχει μεγάλη ελαστικότητα και μπορεί να κολληθεί σε μεταλλικές επιφάνειες (π.χ. ψυγείο). Επιπλέον λόγω της εύκαμπτης μορφής του μπορεί να κρατηθεί σαν φυλαχτό (π.χ. μέσα σε τσάντες, πορτοφόλια, κτλ.) χωρίς να ενοχλεί, καθώς είναι μαλακό. Επίσης είναι κατάλληλο ως ένα οικονομικό δώρο βάπτισης μαζί με την μπομπονιέρα.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής

Ένας από τους τέσσερις ευαγγελιστές, άγιος της Χριστιανικής Εκκλησίας και εκ των συνεργατών του Αποστόλου Παύλου. Είναι ο συγγραφέας τού τρίτου κατά σειρά Ευαγγέλιου στην Καινή Διαθήκη και των «Πράξεων των Αποστόλων».

Ο Λουκάς καταγόταν από την Αντιόχεια, η εθνικότητα του ήταν ελληνική και ήταν ένας από τους πλέον μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του. Ο Απόστολος Παύλος μας πληροφορεί ότι το επάγγελμα του Λουκά ήταν ιατρός. Αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και πίστεψε στον Χριστό από την διδασκαλία του Παύλου. Επίσης γνώριζε να ζωγραφίζει και σ’ αυτόν αποδίδονται οι εικόνες της Παναγίας, από τις οποίες μία υπάρχει μέχρι σήμερα στη μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Έλαμψε σαν άριστος συνεργάτης της διακονίας του Παύλου. Υπήρξε συνοδός και συνεργάτης του από τη δεύτερη αποστολική του περιοδεία, όπως φαίνεται από εδάφια των «Πράξεων των Αποστόλων». Συνόδευσε τον Παύλο στη Μακεδονία από την Τρωάδα, και παρέμεινε στους Φιλίππους πιθανότατα μέχρι το τέλος της τρίτης αποστολικής του περιοδείας. Τέλος, συνόδευσε τον Παύλο από την Καισάρεια στη Ρώμη.

Ο Λουκάς μετά τον θάνατο του Αποστόλου Παύλου δίδαξε το ευαγγέλιο στη Δαλματία, Ιταλία, αρχαία Γαλλία, Αχαΐα και Βοιωτία. Λέγεται ότι πέθανε με μαρτυρικό θάνατο, και το 357, το λείψανο του μετακομίσθηκε στη Κωνσταντινούπολη, στον ναό των Αγίων Αποστόλων. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ευαγγελιστής Λουκάς φιλοτέχνησε την εικόνα της Παναγίας.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του στις 18 Οκτωβρίου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Μαγνητάκι Άγιος Λουκάς

Write Your Own Review
You're reviewing:Μαγνητάκι Άγιος Λουκάς

We found other products you might like!