Μαγνητάκι Άγιος Προκόπιος

More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-001-A5-0348
Special Price €0.79 Regular Price €1.00
  • Buy 20 for €0.69 each and save 13%
  • Buy 100 for €0.50 each and save 37%

Alternatively we suggest you

Μαγνητάκι Άγιος Προκόπιος

Το Μαγνητάκι με παράσταση Άγιος Προκόπιος είναι πλαστικοποιημένο βαρύ χαρτί επικολλημένο σε φύλλο μαγνήτη. Έχει μεγάλη ελαστικότητα και μπορεί να κολληθεί σε μεταλλικές επιφάνειες (π.χ. ψυγείο). Επιπλέον λόγω της εύκαμπτης μορφής του μπορεί να κρατηθεί σαν φυλαχτό (π.χ. μέσα σε τσάντες, πορτοφόλια, κτλ.) χωρίς να ενοχλεί, καθώς είναι μαλακό. Επίσης είναι κατάλληλο ως ένα οικονομικό δώρο βάπτισης μαζί με την μπομπονιέρα.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Ο Άγιος Προκόπιος

Ο άγιος Προκόπιος γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ επί του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Μετά την ενηλικίωσή του ανέλαβε το αξίωμα του δούκα στην Αλεξάνδρεια της Συρίας. Ανάμεσα στις εντολές ήταν να διώκει και να τιμωρεί τους Χριστιανούς. Σε μια αποστολή του στην Αντιόχεια εμφανίστηκε μπροστά του ένας κρυστάλλινος Σταυρός και ακούστηκε φωνή από τον ουρανό να τον απειλεί με θάνατο, εάν εκτελέσει τις διαταγές του Διοκλητιανού και διώξει τους Χριστιανούς.

Ξαφνιασμένος από αυτή την αποκάλυψη, όταν έφτασε στην Απάμεια ζήτησε να κατηχηθεί και αφού πίστεψε στο Χριστό, βαπτίστηκε Χριστιανός. Έχοντας τον Σταυρό λάβαρο στις μάχες κατά των Σαρακηνών, επέστρεψε νικητής στην Αλεξάνδρεια. Ο Προκόπιος αρνούμενος να θυσιάσει στα είδωλα υποστήριξε ότι νίκησε με τη δύναμη του Χριστού. Αμέσως οδηγήθηκε στον ηγεμόνα της Καισαρείας Ούλκιο και υπερασπίστηκε την πίστη του στον Ιησού Χριστό. Τότε τον βασάνισαν σκληρά και τον φυλάκισαν. Στη φυλακή εμφανίστηκε ο Χριστός, ο οποίος του έδειξε τον στέφανο του μαρτυρίου και προέτρεψε τον Προκόπιο να προκόψει στην αρετή και να αντέξει στα βασανιστήρια για να κερδίσει την αιώνια ζωή. Την επόμενη μέρα πήγαν τον Άγιο στον ειδωλολατρικό ναό. Εκεί, ο Προκόπιος ξεκίνησε να προσεύχεται και τότε τα είδωλα άρχισαν να λιώνουν και σαν νερό χύθηκαν έξω από τον ναό. Οι στρατιώτες των αξιωματικών καθώς και η μητέρα του, είδαν το θαύμα και πίστεψαν στον Χριστό. Bαπτίστηκαν από τoν Επίσκοπο Λεόντιο και αργότερα μαρτύρησαν δι' αποκεφαλισμού. Και επειδή ο Ούλκιος δεν μπορούσε να κάμψει το φρόνημα του Προκοπίου, την εξέτασή του ανέλαβε ο ηγεμόνας Φλαβιανός. Ο ηγεμόνας διέταξε τον υπηρέτη Αρχέλαο να τρυπήσει με το σπαθί του τον Άγιο στην κοιλιά, αλλά με το που σήκωσε ο Αρχέλαος το σπαθί του έπεσε κάτω νεκρός. Ύστερα από φρικτά βασανιστήρια αποκεφαλίστηκε κερδίζοντας την αιώνια ζωή.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του στις 8 Ιουλίου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Μαγνητάκι Άγιος Προκόπιος

Write Your Own Review
You're reviewing:Μαγνητάκι Άγιος Προκόπιος

We found other products you might like!