Μαγνητάκι Άγιος Θεράπων

More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅
More Information
DescriptionΕλαστικό Μαγνητάκι με Παράσταση Εικόνας
Διαστάσεις Προϊόντος9 x 5 cm
MaterialΠλαστικοποίηση Επικολλημένη σε Φύλλο Μαγνήτη
Βάρος Προϊόντος10 gr
OriginΕλληνικό Προϊόν ✅

Delivery In: Available

In stock
Item Code
A-001-A5-0206
Special Price €0.79 Regular Price €1.00
  • Buy 20 for €0.69 each and save 13%
  • Buy 100 for €0.50 each and save 37%

Alternatively we suggest you

Μαγνητάκι Άγιος Θεράπων

Το Μαγνητάκι με παράσταση Άγιος Θεράπων είναι πλαστικοποιημένο βαρύ χαρτί επικολλημένο σε φύλλο μαγνήτη. Έχει μεγάλη ελαστικότητα και μπορεί να κολληθεί σε μεταλλικές επιφάνειες (π.χ. ψυγείο). Επιπλέον λόγω της εύκαμπτης μορφής του μπορεί να κρατηθεί σαν φυλαχτό (π.χ. μέσα σε τσάντες, πορτοφόλια, κτλ.) χωρίς να ενοχλεί, καθώς είναι μαλακό. Επίσης είναι κατάλληλο ως ένα οικονομικό δώρο βάπτισης μαζί με την μπομπονιέρα.

━━━━━━━━━▼━━━━━━━━━

Ο Άγιος Θεράπων

Ο μακάριος αυτός άνδρας, καταγόταν από την χώρα των Αλεμάνων (Δουκάτο στην περιοχή της Γερμανίας), από ευγενείς και ευσεβείς γονείς. Καταφρόνησε όλες τις ανάγκες της ζωής γιατί αφοσιώθηκε στα Ιερά Γράμματα. Έγινε ένθερμος κήρυκας του Χριστού. Ο επίσκοπος της Αλεμανίας τον κάλεσε και τον χειροτόνησε επίσκοπο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο άγιος Θεράπων δεν το επιθυμούσε, αλλά υπάκουσε.

Ο Άγιος Θεράπων αντιτάχθηκε και άσκησε κριτική στους εικονομάχους αποκαλώντας αυτούς αιρετικούς, άθεους και ασεβείς. Εκείνοι τον φυλάκισαν και τον βασάνισαν. Ο Άγιος, τα υπέμεινε όλα αυτά με καρτερία. Ο βιογράφος του αναφέρει ότι ο άγιος δραπέτευσε θαυματουργικά και ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα. Αφού επισκέφτηκε όλα τα Ιερά προσκυνήματα για δική του ωφέλεια, κατέπληξε πολλούς, με πολλά θαύματα και σημεία που έκανε και ανακηρύχτηκε από τους κατοίκους ως Μέγας και Θαυματουργός. Ένα από τα πιο σημαντικά θαύματα που έκανε ο Άγιος Θεράπων, έγινε στην Ιερουσαλήμ, όταν συνάντησε μια κηδεία μικρού παιδιού οποίο ανέστησε.

Κάποτε αποφάσισε να αφήσει τα Ιεροσόλυμα για να αποφύγει τη δόξα και πήγε στην Κύπρο, όπου και ήλεγχε τους αιρετικούς που πολεμούσαν την προσκύνηση των Εικόνων. Μετά από πάνδημο αίτημα ο άγιος, δέχθηκε και έγινε επίσκοπος Κύπρου. Μετά την πάροδο ετών έγινε επιδρομή των Αράβων στην Κύπρο, οι οποίοι κατέκαυσαν όλα τα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες συνέλαβαν τον άγιο Θεράποντα και τον αποκεφάλισαν μπροστά στην αγία Τράπεζα την ώρα που λειτουργούσε.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του στις 14 Μαΐου

© Τα κείμενα επιμελήθηκαν αποκλειστικά για την ιστοσελίδα www.ekivotos.com και προστατεύονται νομικά. Η κάθε αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται ποινικά.

Μαγνητάκι Άγιος Θεράπων

Write Your Own Review
You're reviewing:Μαγνητάκι Άγιος Θεράπων

We found other products you might like!